Team Spotlight: Stefanie

in the spotlight Stefanie

Stefanie is een van de vaste copywriters van het Work Ninjas team. Met een opleiding journalistiek en een master in Nederlandse Letterkunde, is zij een echte taalfanaat. Als copywriter en tekstschrijver heeft zij zich dan ook ontwikkeld tot een heuse kameleon: van e-mailteksten, tot nieuwsbrieven en van online webartikelen tot blogposts: Stefanie zorgt voor een heldere, begrijpelijke en aantrekkelijke tekst met klare taal. Om haar beter te leren kennen hebben we haar een paar vragen gesteld… 

Wat is jouw expertise?

Ik ben copywriter, tekstschrijver en journalist. Dat betekent dat ik de hele dag door met taal en tekst bezig ben. Als freelancer heb ik verschillende opdrachtgevers waardoor ik elke dag andere soorten teksten schrijf. Ik hou van de uitdaging om altijd de juiste toon, vorm en context te vinden voor mijn klant. Omdat ik ook werkzaam ben als journalist, schrijf ik naast blog-, e-mail en webteksten ook interviews, (wedstrijd)verslagen en techartikelen. Die variatie zorgt ervoor dat ik heel snel geworden ben in het oppikken van een ‘tone of voice’. 

Wat maakt het werken bij Work Ninjas zo leuk?

Het is altijd gevarieerd werk waarbij je allerlei verschillende ondernemers ontmoet en kunt ondersteunen. Dat betekent dat je met heel gevarieerde onderwerpen en tekstsoorten aan de slag kunt waardoor je echt je creativiteit kunt benutten. Daarnaast: wie wil zich nou geen Work Ninja noemen?!

Heb je een favoriete anekdote over een bepaalde opdracht of klant?

Toen ik net begon met freelancen had ik eigenlijk allemaal kleine losse opdrachten hier en daar. Op een dag werd ik via LinkedIn door iemand benaderd die op zoek was naar een copywriter. Dat bleek mijn eerste Grote Klant te worden. Toen ze de prijs per artikel noemde, kon ik het bedrag niet geloven. Ik zie mezelf nog staan in de keuken: me vasthoudend aan het aanrecht, een ongelovige blik in mijn ogen terwijl ik stotter: ‘sorry, de verbinding viel even weg. Wélk bedrag noemde je nou?!’ Nu ik enkele jaren bezig ben, zie ik in dat dat bedrag helemaal niet zo exorbitant was maar destijds voelde ik me de koning te rijk!

Hoe zou jij jezelf in drie woorden omschrijven als copywriter zijnde?

Veelzijdig, creatief, snel.

Wat zijn voor jou de eigenschappen van een goede virtual expert?

Omdat ik vanuit huis werk, ben ik vrijwel altijd beschikbaar voor opdrachten en/of overleg. Doordat afstand op een virtuele manier overbrugd wordt, kunnen taken snel opgepakt worden. Daarnaast kan ik goed doorvragen om mijn taak en het doel helder voor ogen te krijgen.

Welke eigenschappen moet je hebben om jouw werk te kunnen doen?

Je moet ten eerste een aanleg hebben voor taal en tekst. Daarnaast moet je ook niet bang zijn voor deadlines én het wisselende karakter van je werk. Betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn daarin erg belangrijk. 

Wat zijn je doelen voor de toekomst?

Ik vind het freelancen in de vorm zoals ik het nu doe erg leuk, en ik ben dan ook erg tevreden. Natuurlijk kijk ik wel naar de toekomst. Misschien dat ik ooit een eigen tekstbureau zou willen.  

Welke vaardigheid of kennis die je nu nog niet hebt zou je nog graag willen leren?

Ik wil graag beter creatief leren schrijven. Korte en lange verhalen schrijven en daar succesvol mee zijn. 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd de wereld op een andere manier te bekijken. Dus ik dompel me ook graag in alternatieve werelden onder. Of dat nou via boeken, games of films gebeurt: ik ben enthousiast.

Wat motiveert jou?

Ik motiveer mezelf. Tenslotte ben ik als freelancer verantwoordelijk voor mijn eigen (financiële) succes. Daarnaast kan ik erg slecht tegen onzekerheid, dat blijkt een prima motivator te zijn om zelfstandig aan de slag te gaan.

Heb je iemand waar je naar opkijkt of die je bewondert? Levend of overleden.

Ik heb enkele mensen in mijn omgeving die een ongekende drive hebben om hun dromen waar te maken. De ambitie, de discipline en het doorzettingsvermogen wat dat van ze vraagt, vind ik bewonderenswaardig. 

Welke drie gebeurtenissen hebben de meeste invloed gehad op wie jij vandaag de dag bent?

Op kamers gaan in  mijn studententijd, het ontmoeten van mijn huidige vriend en aangereden worden op de fiets in 2017 waardoor ik ben gaan freelancen omdat ik mijn klantenservice bijbaantje kwijtraakte. 

Wat wilde je vroeger worden ‘als je later groot bent?’

Eerst schoonheidsspecialiste, later actrice. 

Welke online tool of app is onmisbaar in jouw dagelijks bestaan?

Ik ben een echte app-addict: voor elk klusje heb ik wel een app. Een die bijhoudt hoeveel ik beweeg op een dag, hoeveel uren ik voor mijn werk maak, een app voor sportoefeningen en een app met podcasts. Als het digitaal kan, is er wel een app voor!

Work Ninjas helpt jou werk uit handen te nemen, niet alleen zakelijk maar ook privé. Wij helpen ondernemers en ZZP’ers die meer werk hebben dan tijd. Ben je iets nieuws gestart en heb je geen idee waar je meer tijd vandaan haalt of waar je een sterk team vandaan haalt? Heb je al een langer lopende business en wil je je bedrijfsprocessen verbeteren of outsourcen, zodat jij meer tijd krijgt om te doen waar jij goed in bent? Kijk dan eens op https://workninjas.nl en laat ons team jouw team worden.

Share this blog on

Facebook
Twitter
LinkedIn