Team Spotlight: Philine

Team Spotlight Philine

Philine is marketeer bij Work Ninjas. Zij doet niets liever dan het doorgronden van de boodschap en kernwaarden van een klant en deze op de juiste manier, op de juiste plek en bij de juiste  mensen naar buiten brengen. Daarnaast zit het ondernemerschap en het aanpakken al generaties lang in haar bloed. Tijd om haar beter te leren kennen!

Wat is jouw expertise?

Ik help ondernemingen aan klanten door middel van een succesvolle online marketing strategie.  Wie jij bent als persoon, zowel privé als zakelijk, sluit aan bij een bepaalde doelgroep. Als je die doelgroep gevonden hebt, dan kun je je boodschap online zichtbaar maken. Ik hou van de uitdaging om iemands kernwaarden in een online aanwezigheid te verwerken. Daarnaast moet je als marketeer goed kunnen doorgronden welk probleem een klant voor zijn eigen klanten oplost. Dát is hetgene dat je naar buiten moet brengen. 

Hoe ben je hier expert in geworden?

Ondernemen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn opa en oma’s van zowel mijn vader als moeder hadden vroeger al een eigen bedrijf en ook mijn ouders hebben een eigen onderneming. Ik ben opgevoed met de boodschap ‘ga het maar gewoon doen’. Na mijn opleiding ben ik begonnen binnen het bedrijf van mijn vader. Hier heb ik erg veel praktijkervaring opgedaan doordat ik in het diepe gegooid werd en met vallen en opstaan een hele hoop geleerd heb. Pippi Langkous zegt “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”. Dat is binnen onze familie het motto.  

Wat maakt het werken bij Work Ninjas zo leuk?

Het uit handen kunnen geven van hetgeen waar je zelf niet goed in bent en/of niet leuk vindt om te doen. Dit is het motto richting klanten maar ook binnen het team geldt dit. Zo ben ik niet zo geduldig en goed in priegelwerk, een andere Ninja helpt dan ook altijd wanneer ik klaar ben met het schrijven van een strategisch marketingplan om de lay-out helemaal goed te zetten en alle excel sheets toe te voegen. Dit scheelt mij een hoop gezucht en gesteun omdat ik het rotwerk vind, het kost de klant minder tijd en dus geld en mijn collega vindt het niet erg om te doen en heeft het zo gepiept. Deze samenwerking onderling vind ik ontzettend fijn en ben ik zelden tegengekomen. 

Heb je een favoriete anekdote over een bepaalde opdracht of klant?

Binnen projecten merk ik regelmatig dat verschillende karaktereigenschappen binnen een team voor wrijving kunnen zorgen. Zelf ben ik bijvoorbeeld daadkrachtig en kan ik soms te snel gaan voor iemand die liever de tijd neemt en wat langer nadenkt. Soms botst dit omdat je in elkaars allergie zit en het tegenovergestelde doet van wat voor de ander goed voelt. Vaak benoem ik dit, met de opmerking erbij dat we elkaar binnen het team juist aanvullen en dit als positief punt zouden moeten zien. Achteraf, na oplevering van het project krijg ik bijna altijd de feedback dat mensen met terugwerkende kracht ook zien dat de verschillen in karakter het team juist zo sterk hebben gemaakt. 

Hoe zou jij jezelf in drie woorden omschrijven als marketeer zijnde?

Open, verbinder, visionair.

Wat zijn voor jou de eigenschappen van een goede virtual expert?

Luisteren en doorvragen. Ik vind het ontzettend belangrijk om helder te hebben wat voor problemen en wensen een klant heeft om vanuit daar een passende oplossing te kunnen bieden. Daarnaast is teamspirit en samenwerking ook een onderdeel van ons hechte team. 

Welke eigenschappen moet je hebben om jouw werk te kunnen doen?

Inlevingsvermogen in de klant en in zijn of haar doelgroep. Visionair en strategisch om de grote lijnen te zien, uit te denken en te zetten. Communicatief vaardig om op de juiste manier de boodschap aan de juiste doelgroep over te brengen.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?

Never stop learning. Ik vind het leuk en belangrijk om mezelf uit te blijven dagen en ontwikkelen. 

Welke vaardigheid of kennis die je nu nog niet hebt zou je nog graag willen leren?

Design thinking, een methode die probleemoplossend werkt waarmee creatieve resultaten behaald worden. 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik hou van nieuwe en andere prikkels. Dit kan zijn in de vorm van reizen of op het gebied van eten. Verder ga ik elk jaar naar een meerdaags festival met vrienden. En doe ik aan kickboksen (heerlijk om te ontstressen) en ben ik sinds de Corona tijd aan het wielrennen.

Wat motiveert jou?

Het helpen van anderen. Het overbrengen van iemands boodschap op het juiste kanaal en naar de juiste mensen zodat deze ook daadwerkelijk gehoord wordt. 

Heb je iemand waar je naar opkijkt of die je bewondert?

Mijn opa van 93. Hij had vroeger een groothandel in vleeswaren en ging als vertegenwoordiger langs alles slagers in Utrecht en omgeving. Mijn opa spreekt altijd over vitamine R (vitamine relatie). Hiermee bedoelt hij te zeggen dat je eerst altijd jezelf moet verkopen voordat je je producten en/of diensten verkoopt. Iets waar ik zelf ook voorstander van ben. Het aangaan van relaties op basis van vertrouwen en vanuit daar samenwerken. Daarnaast is zijn onderbeen laatst geamputeerd en wil hij met zijn bijna 93 jaar niets liever dan een prothese en opnieuw leren lopen omdat het leven hem nog zoveel moois te bieden heeft. Deze positieve kijk op het leven en zijn volhardendheid inspireren mij. 

Welke drie gebeurtenissen hebben de meeste invloed gehad op wie jij vandaag de dag bent?

Een paar maanden zelfstandig backpacken door Azië. Je bent helemaal op jezelf aangewezen,, kunt doen en laten wat jezelf wilt en het aangaan van sommige confrontaties met jezelf.

Daarnaast het starten met ondernemen, wie je bent als persoon vertelt zoveel over je onderneming en andersom. Ik vind dit ontzettend tof en leerzaam en ik leer hier elke dag weer van om zo te groeien als persoon en als ondernemer.

De Corona tijd heeft me doen beseffen hoe gehaast ik leefde en teveel streefde naar meer. Ik beweeg nu veel meer omdat ik merk hoeveel impact dit heeft op de rest van mijn leven en ik sta meer stil bij de dagelijkse kleinere dingen die je normaal gesproken voor lief neemt. 

Wat wilde je vroeger worden ‘als je later groot bent?’

Geen idee ik denk heel veel dingen zoals beroemd, zangeres, juf en caissière (ik speelde uren winkeltje bij mijn opa & oma thuis). 

Welke online tool of app is onmisbaar in jouw dagelijks bestaan?

Canva en ActiveCampaign. In Canva vind ik het leuk om voor klanten een foto van mensen te bewerken met een leuke tekst erbij, een quote van wat iemand gezegd heeft bijvoorbeeld. Dat is leuke content voor sociale media.

Work Ninjas helpt jou werk uit handen te nemen, niet alleen zakelijk maar ook privé. Wij helpen ondernemers en ZZP’ers die meer werk hebben dan tijd. Ben je iets nieuws gestart en heb je geen idee waar je meer tijd vandaan haalt of waar je een sterk team vandaan haalt? Heb je al een langer lopende business en wil je je bedrijfsprocessen verbeteren of outsourcen, zodat jij meer tijd krijgt om te doen waar jij goed in bent? Kijk dan eens op https://workninjas.nl en laat ons team jouw team worden.

Share this blog on

Facebook
Twitter
LinkedIn