Team Spotlight: Jorien

Team spotlight Jorien

Jorien is een van de marketing en automation experts bij Work Ninjas. Daarnaast denkt zij ook graag mee over jouw toekomstplannen als ondernemer en heeft ze zelf ook een echte ondernemersgeest. Daarmee is ze een breed inzetbare kracht binnen de Work Ninjas. Tijd om haar beter te leren kennen in dit Spotlight Interview!

Wat is jouw expertise en hoe ben je hier een expert in geworden?
Ik ben de marketing en automation expert van Work Ninjas maar ondertussen doe ik ook algemene businessbuilding met klanten. Dat is eigenlijk ontstaan doordat klanten marketing en automation als een middel inzetten en ik er samen met de klant achter probeer te komen wat het doel van dit middel is. Soms komen we dan tot de conclusie dat we deze middelen beter op een andere manier kunnen inzetten.

Mijn ervaring heb ik op verschillende manieren opgedaan. Ik heb verschillende commerciële functies gehad en ben vijf jaar geleden mijn eigen start-up begonnen. Daar kwam ik erachter dan je jezelf zo snel mogelijk wil vrijspelen qua tijd om aan je business te kunnen bouwen. Daardoor ben ik gaan nadenken hoe ik automation in kon zetten om mezelf vrij te spelen. Marketing is essentieel om je boodschap goed te verwoorden. Ik denk daardoor ook goed vanuit de klant en dat uit zich in marketing waarbij ik test wat werkt en wat niet werkt. Als iets niet werkt dan kijk ik direct welke volgende stap we kunnen zetten om het wel te laten werken. Het inzetten van automation gaat eigenlijk over het automatiseren van processen die je binnen je bedrijf doet. Als beginnend ondernemer doe je ze handmatig maar uiteindelijk kun je een hoop automatiseren. Daarnaast hou ik er ook echt van om data te analyseren en daar vervolgacties op in te plannen. 

Heb je een favoriete anekdote over een bepaalde opdracht of klant?
Wat ik tot nu het leukst vond is dat ik van een klant bericht kreeg ‘ik zie dat er ineens veel minder mensen mijn nieuwsbrief ontvangen terwijl mijn e-maillijst wel groeit’. Haar nieuwsbrief was haar belangrijkste omzetstroom.  Dat was voor haar ontzettend belangrijk. Toen ben ik uit gaan zoeken wat het probleem was, dat vind ik leuk: dingen uitzoeken en oplossen. Ik heb het probleem weten te vinden en aan kunnen geven, en opeens kregen 1200 mensen meer haar e-mail. Ik vond het zo fijn haar zo goed van dienst te kunnen zijn. Dat heeft zich wel terugverdiend en dat geeft me voldoening. 

Hoe zou jij jezelf in drie woorden omschrijven als marketeer/automations expert zijnde?
Klantgericht, ondernemersgeest, doelgericht. 

Welke eigenschappen moet je hebben om jouw werk te kunnen doen?
Je moet echt een doorzetter zijn. De techniek werkt namelijk niet altijd mee. Het werk heeft vaak te maken met het oplossen van problemen of met dingen uitproberen om te kijken wat werkt. Dus echt doorgaan totdat je iets hebt dat werkt, dat is essentieel. Inlevingsvermogen als het gaat om marketing met het oog op de eindklant. Maar ook open minded zijn. Ik wil met de klanten kunnen meedenken.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?
Echte resultaten behalen met de klant. Ik wil samen met de klant een strategie bedenken waardoor mijn uren veelvuldig worden terugverdiend in hun omzet. Want dan heb ik mijn werk goed gedaan. Dat lijkt me zo leuk en dat geeft me voldoening. En ik zou graag met ambitieuze start-ups willen werken om een schaalbaar business model te valideren.

Welke vaardigheid of kennis die je nu nog niet hebt zou je nog graag willen leren?
Ik heb best een brede set vaardigheden en ben in die zin echt een generalist met vaardigheden in een T-vorm. Die bovenkant van die T hoef ik niet per se breder te maken. Daarom zou ik graag meer een mindset willen leren waarbij ik meer durf, grootser denk en stappen durf te zetten en niet bang ben om te falen. En ik zou graag een instrument willen leren bespelen. Piano of gitaar, en ik neig naar gitaar. 

Wat trok jou aan om bij Work Ninjas aan de slag te gaan?
Ik vind het heel tof dat ze heel open en nuchter communiceren, de bedrijfscultuur spreekt me heel erg aan. Ze hebben zo’n goede expertise en jarenlange ervaring in veel verschillende gebieden. Van websites bouwen tot automatisering en marketing. Ik geloof ook echt dat ik iets bij kan dragen aan het bedrijf en daar staan ze ook voor open. Het zijn echte ondernemers.  

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Leuke dingen doen met m’n dochter van 4, lekker op stap naar buiten, spelen. Ik hou zelf heel erg van sporten, ik doe hit-trainingen en een soort crossfit variant. En ik hou heel erg van persoonlijke ontwikkeling en lees daarover boeken maar doe ook actieve dingen zoals cursussen volgen. En ik ben graag sociaal bezig door een drankje te doen met vrienden. 

Wat motiveert jou?
Ik ben echt iemand met een winnaarsmentaliteit. Ik ben gebrand op resultaten behalen, groeien en ontwikkelen. Dat kan ik kwijt in werken met ondernemers.

Heb je iemand waar je naar opkijkt of die je bewondert? Levend of overleden.
Tibor, dat is een ondernemerscoach. Hij werkt volgens de principes van special forces en hij richt zich op winst op alle fronten. Dus zowel privé als werk. Hij werkt met de topmensen die vaak 60 tot 80 uur per week werken. Hij gelooft daar niet in. Het mag niet ten koste gaan van je persoonlijke leven. Dat vind ik heel inspirerend. Brené Brown deelt over de kracht van kwetsbaarheid en dat vind ik ook heel inspirerend. Voor mij is het altijd het complete pakket.

Welke drie gebeurtenissen hebben de meeste invloed gehad op wie jij vandaag de dag bent?
Een intensieve retraite in Portugal waarbij ik een week geen toegang had tot mijn telefoon. Ik ben daar mezelf echt tegengekomen en ben gaan inzien wat er echt toe doet. Als alle prikkels worden uitgeschakeld dan gaat het om wat er binnenin gebeurt.
Het beginnen van m’n start-up waarbij ik het idee had ‘ik ga hiermee de industrie veranderen’ maar waarbij ik geleerd heb wat het echt betekent om te ondernemen en met welke pieken en dalen dat gaat.
En het krijgen van m’n dochter. Dat is het allermooiste wat er is. Door haar ben ik nog meer gemotiveerd om als haar voorbeeld te leven waarbij ik haar kan laten zien wat er allemaal mogelijk is, zonder haar te pushen. 

Wat wilde je vroeger worden ‘als je later groot bent?’
Als klein kind wilde ik moeder zijn, dat wist ik altijd wel. Vanaf 12/13 wilde ik inkoper in de mode-industrie worden. 

Welke online tool of app is onmisbaar in jouw zakelijk bestaan?
Zapier, het is een automation tool, heeft echt m’n ogen geopend hoe je dagelijkse dingen kunt automatiseren. Hij knoopt de tools die je al hebt aan elkaar. Je kunt mensen laten zien wat de mogelijkheden zijn die zoveel tijd en moeite besparen. 

Work Ninjas helpt jou werk uit handen te nemen, niet alleen zakelijk maar ook privé. Wij helpen ondernemers en ZZP’ers die meer werk hebben dan tijd. Ben je iets nieuws gestart en heb je geen idee waar je meer tijd vandaan haalt of waar je een sterk team vandaan haalt? Heb je al een langer lopende business en wil je je bedrijfsprocessen verbeteren of outsourcen, zodat jij meer tijd krijgt om te doen waar jij goed in bent? Kijk dan eens op https://workninjas.nl en laat ons team jouw team worden.

Share this blog on

Facebook
Twitter
LinkedIn