Team Spotlight: Eline

Team Spotlight

Eline is een van onze generalist virtual assistents. Zij helpt je met alle zaken rondom planning, organisatie en projectmanagement. Haar grote passie is dan ook om met mensen samen te werken en mooie projecten te realiseren. Daarom zetten we haar dit keer in ons Spotlight Interview!

Wat is jouw expertise en hoe ben je hier een expert in geworden?
Mijn expertise is nogal breed want ik ben een virtual assistent. Ik werk als generalist en doe daardoor van alles zoals projectondersteuning, projectmanagement, office support, plannen en organiseren en structureren. Daarnaast denk ik ook veel met klanten mee over wat ze willen bereiken en hoe ze dat willen doen. Ik ben ermee begonnen omdat ik twee jonge kinderen van twee en vier heb. De jongste was een beetje een moeilijke baby en in combinatie met het werk dat ik destijds had, begon met dat op te breken. Omdat ik graag met mensen samenwerk, ben ik als VA aan de slag gegaan.

Heb je een favoriete anekdote over een bepaalde opdracht of klant?
Ik doe altijd mijn best om een klik te vinden met een klant. Ik had een klant die begon met weerstand vanaf het begin. Uiteindelijk is de samenwerking echt super gegaan. We deden steeds een stapje vooruit en dan weer een stapje terug. Alle mensen communiceren namelijk met de beste intenties. Zelfs als ze iets lelijk zeggen, dan zit er iets achter waarmee ze hun emotie willen uiten. Ik probeer mezelf dus altijd af te vragen waarom iemand iets op een bepaalde manier zegt.

Hoe zou jij jezelf in drie woorden omschrijven als VA zijnde?
Verbinder, sociaal, toegankelijk

Welke eigenschappen moet je hebben om jouw werk te kunnen doen?
Je moet kunnen plannen en organiseren en goed kunnen communiceren. Naast je werkzaamheden goed uitvoeren is goede communicatie een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Als je niet op een lijn zit, dan werkt het soms niet. Je moet goed aanvoelen wat iemand nodig heeft en kijken hoe je die persoon kan sturen.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?
Wat ik het allerliefste wil is dat ik gewoon mijn werk kan doen met vaste klanten. Ik wil graag een goede basis, vastigheid en dat de balans van werk en gezin helemaal goed is.

Welke vaardigheid of kennis die je nu nog niet hebt zou je nog graag willen leren?
Ik zou heel graag fotografie en Photoshop willen leren. Ik ben namelijk gek op foto’s maken en maak constant foto’s met mijn telefoon. Een camera heb ik ook, maar als je die telkens mee moet nemen met twee kleine kinderen, dan is dat nogal een dingetje. Maar wie weet ga ik dat alsnog doen in de toekomst.

Wat trok jou aan om bij Work Ninjas aan de slag te gaan?
Ik werkte voor mezelf en heb veel contacten met andere mensen maar ik miste de collega’s, het met iemand kunnen sparren. Bij Work Ninjas zijn er andere VA’s met andere expertises, je kunt met elkaar overleggen. Het is fijn als je ergens tegenaan loopt dat je dat met elkaar kunt checken.

Wat maakt in jouw ogen een goede virtual assistent?
Iemand die echt met de klant in contact komt. Die oprecht met hem praat en niet alleen bezig is met werk willen uitvoeren of met eigenbelang bezig is. Je moet juist samen kijken naar wat er mogelijk is. En voor jezelf geldt ook: het is een pluim op je werk als je samen met een klant iets kan waarmaken. Dat is voor mij heel belangrijk. Wederzijds respect.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik ben een echte sportfreak. Ik doe aan wielrennen, daarmee ben ik begonnen sinds corona omdat de andere teamsporten weg vielen. En korfbal doe ik ernaast, maar dat kan nu dus niet. Ik probeer een keer per week een lange rit op de fiets te maken. Sporten geeft rust, ontspanning en energie.

Wat motiveert jou?
Ik vind het heel erg leuk om met mensen samen te werken. De waardering die je krijgt motiveert me het meest. Als andere mensen blij zijn, vind ik dat heel fijn. Ik krijg energie van resultaten en mensen die blij zijn dat ik ze geholpen heb.

Heb je iemand waar je naar opkijkt of die je bewondert? Levend of overleden?
Eerlijk? Ik heb niemand specifiek die ik echt bewonder, maar er zijn wel heel veel mensen in mijn leven die ik heel erg waardeer en respecteer en die me veel mooie dingen en wijze lessen hebben meegegeven. Ik ben een echt familiemens dus mijn ouders, zussen en mijn man, de mensen die dicht bij me staan. Er zijn veel mensen die me iets moois meegeven en me elke dag inspireren. Ik kan dan wel grijpen naar iemand die ver van me afstaat maar de mensen die dichtbij staan, daar kan ik me aan spiegelen en dat vind ik veel belangrijker.

Welke drie gebeurtenissen hebben de meeste invloed gehad op wie jij vandaag de dag bent?
De geboorte van mijn kinderen, een cursus NLP die ik gedaan heb en de komst van de coronacrisis. 

Ik heb een cursus NLP gedaan en dat is heel interessant. Ik ben daar vorig jaar oktober mee begonnen en daardoor heb ik een enorme groei doorgemaakt in hoe ik mensen benader, mezelf benader en hoe ik gegroeid ben in denken ‘waarom reageert iemand op die manier?’. Daar heb ik veel van geleerd. Bij deze cursus dacht ik: ‘hehe, het gaat niet over mijn werk, maar over mij.’ NLP gaat over je overtuigingen en waarom je die überhaupt hebt. Het heeft echt een nieuwe wereld voor me geopend waarin ik veel meer geduld heb.

En de coronacrisis, die heeft mooie dingen voor me gebracht maar ook weer inzicht gegeven in hoe fijn ik het vind om tijd voor mezelf te hebben. Toen we echt in quarantaine zaten zat ik 24/7 met mijn kinderen. Mijn vriend ging werken maar ik kon het vanuit huis doen. Alles liep door elkaar. Dat was wel heftig. Je kunt goed zien hoeveel waarde je hecht aan je eigen tijd.

Wat wilde je vroeger worden ‘als je later groot bent?’
Ik wilde eigenlijk in het leger. Of bij de politie. Ik was altijd iemand die in de bomen klom, het petje achterstevoren droeg en ik hou ook van sporten. Uiteindelijk ben ik de hotelschool gaan doen, dus dat is heel bijzonder.

Welke online tool of app is onmisbaar in jouw dagelijks bestaan?
Wat ik heel leuk vind om te gebruiken is Canva. Voor mijn social media posts en mijn privé foto’s en kiekjes. Daar kan ik echt lekker in knutselen.

Work Ninjas helpt jou werk uit handen te nemen, niet alleen zakelijk maar ook privé. Wij helpen ondernemers en ZZP’ers die meer werk hebben dan tijd. Ben je iets nieuws gestart en heb je geen idee waar je meer tijd vandaan haalt of waar je een sterk team vandaan haalt? Heb je al een langer lopende business en wil je je bedrijfsprocessen verbeteren of outsourcen, zodat jij meer tijd krijgt om te doen waar jij goed in bent? Kijk dan eens op https://workninjas.nl en laat ons team jouw team worden.

Share this blog on

Facebook
Twitter
LinkedIn