5 werkzaamheden die een (business) coach kan uitbesteden aan een VA

uitbesteden business coach

Het werk van een (business) coach is op zichzelf al een fulltime baan. Neem daar de verantwoordelijkheden bij zoals het plannen van gesprekken, de klantenservice, het organiseren van webinars en voila: … je vervult nu al meer dan twee rollen.

De waarheid is dat je meer klanten kunt bedienen en waarde kunt blijven toevoegen aan de personen die je begeleidt wanneer je tijd kunt vrijmaken. Het inhuren van een virtuele assistent die niet alleen jouw business begrijpt maar jou ook georganiseerd kan houden, is de sleutel van succes bij het opschalen van jouw bedrijf en het werken in jouw Zone of Genius.

In plaats van het blijven werken als zowel coach en uitvoerend assistent, huur je een virtual assistant voor jouw dagelijkse werkzaamheden. Dan heb jij de vrijheid om te doen waar jij goed in bent.

Wij hebben ​​5 taken voor je op een rijtje gezet die elke business coach kan uitbesteden aan een virtuele assistent. Aan het einde gaan we nog een stap verder: we geven een bonus voor de business coach die zijn business echt naar the next level wil brengen.

1. E-mail en agendabeheer

Als inbox zero iets is waar je van droomt of als je agenda sneller vol raakt dan je aankunt, besteed je inbox en agenda uit aan een virtual assistant. In plaats van degene te zijn die elke e-mail beantwoordt, kun je jouw virtuele assistent inschakelen om namens jou te antwoorden. Je zult versteld staan ​​hoe weinig tijd je opeens nog nodig hebt om je inbox aan te kunnen. Even belangrijk is jouw agenda. Ondernemers krijgen vaak te maken met zoveel verantwoordelijkheden dat een dubbele boeking regelmatig voorkomt. Vermijd dit door de virtuele assistent controle over jouw agenda te geven. 

2. Webinar-organisatie en ondersteuning

Vervolgens raden wij je aan om het organiseren van het webinar en de ondersteuning uit te besteden aan een virtueel assistent. Er zijn veel stappen (die je waarschijnlijk liever overslaat) om een ​​webinar te lanceren. Of het nu gaat om het promoten van een webinar van een ​​aanstaande cursus of een coaching webinar voor jouw klanten. Naast het organiseren en ordenen van een webinar, kan jouw virtuele assistent ook backend-ondersteuning bieden tijdens het uitzenden. Denk bijvoorbeeld aan het opnemen van een webinar, het leggen van contact met de deelnemers en het beantwoorden van live vragen. Zo kun jij je blijven richten op de inhoud.

3. Onderzoek

Het onderzoeken van nieuwe onderwerpen, studies en strategieën kan veel tijd kosten. Door onderzoek uit te besteden aan een virtuele assistent, kun jij het uitgevoerde onderzoek beoordelen. En vervolgens de inhoud maken op basis van hun bevindingen.

4. Website- en cursusbeheer

Voel je frustratie opkomen wanneer je door technische updates bladert? Besteed de website-updates en cursusbeheer dan uit aan een virtual assistant. Veel VA’s zijn goed opgeleid en ervaren in website- en cursusplatforms zoals WordPress, LearnDash, Kajabi en Thinkific. In plaats van het zelfstandig uitvoeren van de updates, kun je deze taak overdragen aan een VA. Deze doet het werk in de helft van de tijd en voltooit het beter dan jij had durven dromen. Uiteindelijk heb je nog alle cursisten met vragen. Dagelijks door de vragenlijst bladeren is ook een klus die prima door een virtueel assistent kan worden uitgevoerd.

5. Beheer sociale media

Een van de beste manieren om over jouw bedrijf te delen is via sociale media. Je hoeft echter niet degene te zijn die berichten plant en deelneemt aan sociale media. Wanneer je het beheer van sociale media uitbesteedt aan een virtuele assistent, krijg je ook inzicht in hun strategieën. Zo leer jij ook om de groei en betrokkenheid te vergroten. Hoewel je misschien graag door Facebook bladert, is dit voor jou misschien niet de beste tijdsbesteding.

Voor meer ideeën over wat je kunt uitbesteden aan een virtuele assistent, kun je onze gratis handleiding aanvragen met 40 taken om uit te besteden aan een VA. Zo beslis je wat jij kunt uitbesteden aan jouw virtuele assistent. Haal hiermee een paar snelle winsten!

Going next level

Allereerst geeft het je al ruimte wanneer je bovenstaande taken bij een VA neerlegt. Vervolgens is het zaak om deze te gebruiken voor het uitbouwen van je coaching business. Je zou natuurlijk kunnen wachten op de volgende one-day intensive bij Taki Moore. Maar misschien kom je al een heel eind met zijn boek The Million Dollar Coach. Wellicht heb je ook al de nodige inspiratie hoe je je coaching business kunt uitbreiden met nieuwe producten en diensten.

Of het nou gaat om het opzetten van nieuwe (online) trainingen of het uitbrengen van een nieuw (e-)boek: bij het verder bouwen aan je business heb je meer expertises nodig. In dat geval kom je niet heel ver met alleen een super goede rechterhand. Door het kiezen van een virtual business team heb je niet alleen een rechterhand, maar ook de benodigde expertises op het gebied van marketing, copywriting, design, audio, video etc. binnen handbereik. Tenslotte ook niet onbelangrijk: door de combinatie van jouw eigen rechterhand met al deze virtuele experts werkend in teamverband hoef je ook geen teamleider te spelen. Zo bereik je pas echt the next level!

Work Ninjas helpt jou werk uit handen te nemen, niet alleen zakelijk maar ook privé. Wij helpen ondernemers en ZZP’ers die meer werk hebben dan tijd. Ben je iets nieuws gestart en heb je geen idee waar je meer tijd vandaan haalt of waar je een sterk team vandaan haalt? Heb je al een langer lopende business en wil je je bedrijfsprocessen verbeteren of outsourcen, zodat jij meer tijd krijgt om te doen waar jij goed in bent? Kijk dan eens op https://workninjas.nl en laat ons team jouw team worden.

Share this blog on

Facebook
Twitter
LinkedIn