De voordelen van videomarketing: the sky is the limit

voordelen videomarketing

Als bedrijf wil je natuurlijk dat jouw product en/of dienst de aandacht krijgt die het verdient. Om dit te bereiken post je bijvoorbeeld foto’s op Facebook, schrijf je een tekst voor LinkedIn en bedenk je een paar pakkende tweets. Dit zijn allemaal hele goede en effectieve manieren om jouw product aan te prijzen. Maar je slaat een homerun door naast deze manieren óók videomarketing in te zetten. Het maken van video’s rondom jouw onderneming heeft tientallen voordelen, waaronder een groter bereik, meer impact bij de ontvanger en een representatief beeld van jouw onderneming.

Beeld zegt meer dan 1000 woorden

Het is een bekende uitspraak en hij is er niet voor niks: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Sterker nog: wist je dat één minuutje video gelijk staat aan zo’n 8 miljoen woorden? Door een video te maken voor jouw bedrijf en/of product breng je namelijk niet alleen informatie over, maar ook emotie. Hierdoor schep je een band met de kijker die door de video een helder beeld van jouw bedrijf en product krijgt. Hoe beter de band, hoe groter het vertrouwen. Jouw boodschap wordt met behulp van beeld, tekst en geluid optimaal weergegeven. Dat heeft naast de band die je met de kijker ontwikkelt nog een extra voordeel. Een video wordt namelijk veel beter onthouden dan wanneer je alleen een tekst leest. Zo spookt jouw boodschap nog dagen door het hoofd van je klant!

Vergroot je bereik

Denk eens aan je laatst scrollsessie op Facebook. Waarschijnlijk kwam je de ene na de andere video tegen waarin mensen elkaar taggen of video’s die voor jou persoonlijk door Facebook geselecteerd zijn. De groei van video’s op social media is als een speer gegaan. Het bereik van één video genereert inmiddels zelf 1200% meer shares dan afbeeldingen en tekst. Veel van deze video’s worden dan ook bekeken op smartphones en tablets waardoor de advertenties op deze toestellen inmiddels een groter bereik hebben dan tv-reclame’s. De gemiddelde gebruiker besteed maandelijks zo’n 15 minuten aan het bekijken van videoadvertenties.
Youtube is met de opkomst van video’s dan ook uitgegroeid tot de op een na grootste zoekmachine ter wereld en telt tegenwoordig circa 1 miljard gebruikers. Google geeft daarnaast voorrang aan websites met videocontent. Je vindbaarheid online wordt beter. Dat betekent: een groter resultaat in minder tijd!

Video een hoop gedoe? Nee, juist hartstikke laagdrempelig!

Een video (laten) maken lijkt misschien een hoop gedoe als je ook een leuke foto kunt plaatsen. Maar wanneer je het effect van een video vergelijkt met dat van een foto, is het de moeite meer dan waard. Daarnaast kun je altijd een virtueel expert inhuren om jouw boodschap binnen enkele tellen perfect neer te zetten. Als jouw video klaar is om de wijde wereld in te gaan, heb je zelfs niet eens een groot budget nodig om hem bij je beoogde publiek te krijgen. Via gratis platformen zoals Youtube en Vimeo kun je je video in theorie delen met een miljoenenpubliek. Wil je je boodschap bij een bepaalde doelgroep krijgen? Dan kun je al met een klein budget jouw publiek op een bepaalde locatie of met bepaalde kenmerken bereiken. En als je dat eenmaal gedaan hebt? Ook dan zijn de video’s nog multi-inzetbaar. Gebruik ze bijvoorbeeld om de vindbaarheid van je website te vergroten of als extra content in een presentatie.

Deze video’s tillen jouw bedrijf naar the next level

Video’s brengen eindeloze opties en zeeën van creativiteit met zich mee. Je kan eigenlijk over elk onderdeel van jouw product of bedrijf wel een video maken. Een voorstel video is een van de opties waarmee je jouw bedrijf en boodschap in één klap op de kaart zet. De kijker weet meteen waar je voor staat en wat je te bieden hebt. Daarnaast kun je natuurlijk ook tevreden klanten zelf aan het woord laten in een testimonials video. Hiermee schep je vertrouwen bij potentiële klanten én je zet je bestaande klanten extra in het zonnetje. Een andere manier om dit te bereiken is met een zogenaamde ‘how to’ of ‘review’ video. Hierin laat je zien hoe iets werkt of wat je van een product kan verwachten. Wil je echt groots gaan? Maak dan een viral video. Deze video’s die vaak grappig, uniek of spannend zijn, kunnen binnen enkele dagen een miljoenenpubliek bereiken. The sky is the limit!

Work Ninjas helpt jou werk uit handen te nemen, niet alleen zakelijk maar ook privé. Wij helpen ondernemers en ZZP’ers die meer werk hebben dan tijd. Ben je iets nieuws gestart en heb je geen idee waar je meer tijd vandaan haalt of waar je een sterk team vandaan haalt? Heb je al een langer lopende business en wil je je bedrijfsprocessen verbeteren of outsourcen, zodat jij meer tijd krijgt om te doen waar jij goed in bent? Kijk dan eens op https://workninjas.nl en laat ons team jouw team worden.

Share this blog on

Facebook
Twitter
LinkedIn