Team Spotlight: Aileen

Automation expert Aileen

Aileen is een van de IT- en automation specialisten van Work Ninjas. Al vanaf jonge leeftijd had Aileen een grote interesse in technische ontwikkelingen. Zij zorgt ervoor dat klanten software op maat kunnen gebruiken en dat alle aparte programma’s op je website goed met elkaar samenwerken. Aileen heeft dus van haar grootste interesse haar werk kunnen maken! Om haar beter te leren kennen, hebben we haar wat vragen gesteld…

Wat is jouw expertise en hoe ben je hier expert in geworden?

Ik ben IT- en automations specialist. Na de middelbare school had ik erg veel moeite met uitzoeken wat ik wilde, maar ik was eigenlijk altijd wel bezig met de laatste gadgets en nieuwste technologie. Ik had al eind jaren ‘80 mijn eigen computer. Toen het internet voor iedereen toegankelijk werd, had dit constant mijn aandacht. Naderhand ben ik de opleiding interactief media management gaan doen om meer know how van de business kant te krijgen. 

Wat trok jou aan om bij Work Ninjas aan de slag te gaan?

Het werken op afstand en dat je niet aan een kantoor gebonden bent. Plus bij Work Ninjas kan ik een project volledig van A tot Z meelopen.  

Welke eigenschappen moet je hebben om jouw werk te kunnen doen?

Veel ontwikkelaars zijn erg in zichzelf gekeerd maar dan sla je de plank helemaal mis met betrekking tot wat je klant wil en nodig heeft. Een klant zegt vaak niet hardop in één zin wat ‘ie nodig heeft. Al pratend kom je achter het pijnpunt en dan kun je het pas gaan oplossen. Dat heb ik in de opleiding niet geleerd. Met praten voorkom je misverstanden. 

Heb je een favoriete anekdote over een bepaalde opdracht of klant?

Ik werkte destijds nog bij een bedrijf voor gamedesign en was het de bedoeling dat we een game zouden ontwerpen. De klant bedacht steeds iets anders en ging alle kanten op met zijn wens. Dat vroeg veel tijd, energie en geld en uiteindelijk was het budget op voordat we iets konden opleveren. Dat vond ik toen heel erg zonde, zo’n project is toch een beetje je kindje. Daar komt ook het belang van communicatie weer om de hoek kijken en dat je vooraf met de klant duidelijk moet afbakenen wat de bedoeling is.

Hoe zou jij jezelf in drie woorden omschrijven als it en automations specialist zijnde?

Klantgericht, onderzoekend, doortastend.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?

Op professioneel gebied hoop ik me altijd te blijven ontwikkelen op IT-gebied. Er is altijd iets te leren, de veranderingen gaan zo snel. Daarnaast vind ik het heerlijk om op afstand te kunnen werken. Zo bespaar je niet alleen twee uur per dag die je normaal in de file staat, maar ook stress, energie en benzine. Ik zou dit wel door willen zetten tot in het oneindige.

Op privégebied zou ik het liefst mijn mega grote huis weg doen. Ik wil een bus ombouwen tot grote camper en gewoon gaan. Als eerste naar Zuid Spanje. Ik wil graag meer van de wereld zien en met mijn werk op afstand kan dat gewoon.

Welke vaardigheid of kennis die je nu nog niet hebt zou je nog graag willen leren?

Automonteur zodat ik mezelf onderweg kan redden als ik die bus eenmaal heb haha! Daarnaast misschien een zelfverdedigingssport. Ik denk dat het voor het uiten van stress of het creëren van een zen moment wel goed zou helpen. Daarnaast ben ik bezig Angular te leren. Ik ga mee met wat de klant vraagt en op basis daarvan verdiep ik me ergens in.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk altijd bezig me te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen in het werkveld. Daarnaast heb ik heel veel huisdieren: 2 honden, 2 katten en 2 vogels. Ik wandel 3 uur per dag met de honden. En Netflixen! Daar kijk ik het liefste true crime documentaries.  

Welke drie gebeurtenissen hebben de meeste invloed gehad op wie jij vandaag de dag bent?

Als eerste dat ik mijn schildklier radioactief heb moeten laten stilzetten, die werkte te snel. Daardoor ben ik nu veel stabieler geworden. Als tweede dat ik twee jaar in de VS heb gewoond. Daar ging ik vanuit de middelbare school naartoe en daar heb ik geleerd zelfstandig te zijn en echte vrijheid leren kennen. Als derde denk ik wel deze coronatijd. In deze tijd heb ik veel tijd genomen om op bepaalde gebeurtenissen in mijn leven te reflecteren en ze te laten bezinken. Dat heeft wel erg geholpen. 

Wat wilde je vroeger worden ‘als je later groot bent?’

Astronaut. Er waren toen nog geen vrouwelijke astronauten en ik zou heel graag de aarde eens van die afstand willen zien. 

Welke online tool of app is onmisbaar in jouw dagelijks bestaan?

M1m0 app –  daar krijg ik elke dag de nieuwste tech op binnen. En Trello en Zoom natuurlijk. Die zijn onmisbaar. Maar ik vind ontspannen op mijn telefoon ook erg belangrijk dus ik speel dagelijks Rise of Kingdoms. 

Work Ninjas helpt jou werk uit handen te nemen, niet alleen zakelijk maar ook privé. Wij helpen ondernemers en ZZP’ers die meer werk hebben dan tijd. Ben je iets nieuws gestart en heb je geen idee waar je meer tijd vandaan haalt of waar je een sterk team vandaan haalt? Heb je al een langer lopende business en wil je je bedrijfsprocessen verbeteren of outsourcen, zodat jij meer tijd krijgt om te doen waar jij goed in bent? Kijk dan eens op https://workninjas.nl en laat ons team jouw team worden.

Share this blog on

Facebook
Twitter
LinkedIn