Betere en schaalbare acquisitie in minder tijd: zo doe je het

schaalbare acquisitie

Je bent waarschijnlijk veel tijd kwijt aan je acquisitie en je core business. Zeker wanneer je de acquisitie een-op-een uitvoert, kan dit veel tijd kosten. Je spreekt tenslotte steeds maar één potentiële klant tegelijk. Om meer klanten te bereiken én gelijktijdig meer tijd vrij te maken, is het belangrijk dat je je acquisitie schaalbaar maakt. Hiervoor hebben wij enkele tips.

Meerdere vliegen in één klap

Succesvolle acquisitie moet je niet langer zien als een lijstje dat je afbelt met de vraag of bedrijven jouw diensten nodig hebben. Met een goed opgezet marketingplan, komen de klantaanvragen vanzelf gestaag binnenrollen. Dat betekent dat je één keer tijd investeert voor een langduriger effect.

Je maakt je acquisitie schaalbaar door meerdere mensen tegelijkertijd te bereiken. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een (gratis) webinar die je geeft, een nieuwsbrief of een training in een fysieke ruimte.

Met deze dingen heb je namelijk een dubbele winst: je laat potentiële klanten je expertise en kennis zien, deelt waardevolle informatie en kunt een product verkopen.

Bij een webinar met video kunnen mensen alvast een emotionele band met je opbouwen. Jij bent immers het gezicht van je onderneming en je deelt je kennis. Aan het eind van deze webinar kun je een aanbod doen dat alleen geldt voor de mensen die deze webinar gevolgd hebben.

Spreek je normaal dertig mensen per maand face to face voor je acquisitie? Zorg er dan voor dat je minimaal dertig mensen aan je maandelijkse webinar verbindt.

Maak het je klant gemakkelijk

Om jouw potentiële klanten in de juiste richting te begeleiden, moet je ervoor zorgen dat jouw funnel op de juiste manier is ingericht. Hoe bereik je de juiste klanten? Met welke boodschap trek je hun aandacht en hoe zorg je voor een succesvolle call to action?

Wanneer je eenmaal een klantenbestand hebt vol tevreden klanten, kunnen zij ook vervolgens weer dienen als acquisitiemiddel. Zet positieve mond-tot-mond-reclame in om te groeien en bied bijvoorbeeld zowel je bestaande als je potentiële nieuwe klant een extraatje aan voor de moeite.

Maak het jezelf gemakkelijk

Heb je wel oren naar betere en snellere acquisitie in minder tijd? Dan hoef je niet zelf het wiel uit te vinden. Bij Work Ninjas kennen we de best practises en hebben deze ook vaker succesvol ingezet. Wij helpen je graag door je te adviseren of door het simpelweg voor je uit handen te nemen!

Work Ninjas helpt jou werk uit handen te nemen, niet alleen zakelijk maar ook privé. Wij helpen ondernemers en ZZP’ers die meer werk hebben dan tijd. Ben je iets nieuws gestart en heb je geen idee waar je meer tijd vandaan haalt of waar je een sterk team vandaan haalt? Heb je al een langer lopende business en wil je je bedrijfsprocessen verbeteren of outsourcen, zodat jij meer tijd krijgt om te doen waar jij goed in bent? Kijk dan eens op https://workninjas.nl en laat ons team jouw team worden.

Share this blog on

Facebook
Twitter
LinkedIn