Interessante podcasts voor ondernemers (deel 1)

podcasts voor ondernemers

Als ondernemer ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar nieuwe kansen, mogelijkheden en manieren om jezelf en je zaak verder te ontwikkelen. Een podcast luisteren is een ideale manier om nieuwe informatie en tips binnen te krijgen. Ondertussen heb je je handen vrij terwijl je bijvoorbeeld aan het sporten bent, in de auto zit of met het openbaar vervoer reist. Ik heb hier een aantal van mijn favoriete podcasts van dit moment op een rij gezet!

De Eelco De Boer Podcast

In deze podcast deelt Eelco de Boer zijn laatste inzichten. Gewoon lekker nuchter, maar dat komt misschien ook omdat hij oorspronkelijk uit Friesland komt. Zijn inzichten wisselt hij soms af met een interview of stukken uit een van zijn seminars. Met enige regelmaat komt hij ook terug op een bepaald inzicht en bespreekt dit vervolgens vanuit een andere invalshoek. Zijn podcast heeft geen vaste publicatiedag dus het kan zomaar gebeuren dat het een paar weken stil is omdat Eelco bezig is met het bouwen van zijn next big thing. Maar zo kunnen er vervolgens ook meerdere afleveringen op één dag verschijnen. Dat laat maar goed zien hoe “in the moment” Eelco is.

Meer weten over Eelco? Hier wat clickbait:
https://eelcodeboer.nl
https://winst.nl
https://mastermoves.nl

The Genius Network Podcast

The Genius Network is opgezet door Joe Polish. Het is een netwerk waar ondernemers bij aan kunnen sluiten om informatie met elkaar uit te wisselen en samenwerkingen aan te kunnen gaan. Leden van Genius Network betalen maar liefst $25.000 per jaar om deel te mogen uitmaken van dit netwerk en je moet daarbij ook nog toegelaten worden. Niet alleen is het de bedoeling dat jij waardevol bent voor het netwerk, maar Joe wil ook dat het netwerk waardevol is voor jou. De bedoeling is dat je jou lidmaatschap x 10 terug kan verdienen. Alle leden moeten met regelmaat hun kennis delen om die waarde over te dragen. In deze podcast worden een aantal van deze wijsheden gedeeld en krijg je een sneak peak in dit bijzondere netwerk. Ze delen bijvoorbeeld tips over sterke communicatie of hoe je een goede elevator pitch houdt. Er zitten echt een paar pareltjes tussen! 

The “I Love Marketing” Podcast

Dean Jackson (bekend van de “squeeze page” en “the 9 word email”) en Joe Polish (van The Genius Network) zijn echt super om samen te horen. Meestal gaan Dean en Joe in gesprek met iemand uit hun eigen netwerk. Een Genius Network member of iemand die bij Dean in zijn programma mee ging of gewoon een goede vriend. In deze podcast richten de heren zich op de marketingwereld en bespreken game changing marketing tactieken. Deze podcast is dus ideaal voor de (kleine) ondernemer of start-ups die op zoek zijn naar goede marketing tips die je ook meteen zelf in kunt zetten. In deze interviews hoor je ook vaak de eigen ervaringen van Dean en Joe voorbij komen. Een absolute aanrader dit!

Meer informatie over Dean vind je hier:
http://deanjackson.com/
https://deanjackson.nl/ << jaarlijks Nederlands event in samenwerking met Eelco de Boer

Run like Clockwork

Bij Work Ninjas zijn we groot fan van Mike Michalowicz en dus ook van zijn podcast. Wie het boek gelezen heeft weet waar deze podcast over gaat. Voor diegenen die het boek nog niet kennen: deze podcast richt zich op ondernemers die manieren zoeken om op te schalen en hun bedrijf/onderneming naar het volgende niveau te tillen. Inzichten uit het boek worden regelmatig onder de loep genomen en besproken. Ook vragen van klanten na aanleiding van het boek worden besproken. Deze podcast is dus een goede aanvulling op het boek.

The Mind your Business podcast

James Wedmore is een van de beste business mentors in de USA. Als je James moet vergelijken met andere coaches en mentors, dan zit hij minder op de emotie en meer op de ratio. Elke aflevering bespreekt hij samen met een gast een onderwerp rondom ondernemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vastgeroeste ideeën die je ervan weerhouden om op te schalen, hoe je je angsten op ondernemersgebied kunt overwinnen of aandachtspunten bij een product launch. Goede onderwerpen die vaak uitgebreid worden besproken en waarin je dus allerlei handige tips krijgt!

Work Ninjas helpt jou werk uit handen te nemen, niet alleen zakelijk maar ook privé. Wij helpen ondernemers en ZZP’ers die meer werk hebben dan tijd. Ben je iets nieuws gestart en heb je geen idee waar je meer tijd vandaan haalt of waar je een sterk team vandaan haalt? Heb je al een langer lopende business en wil je je bedrijfsprocessen verbeteren of outsourcen, zodat jij meer tijd krijgt om te doen waar jij goed in bent? Kijk dan eens op https://workninjas.nl en laat ons team jouw team worden.

[fl_builder_insert_layout id=”13013″]

Share this blog on

Facebook
Twitter
LinkedIn