Extra winst behalen in tijden van crisis

Extra winst behalen in tijden van crisis

Onzekerheid. Want het is coronacrisis. Het is stil op straat. De kroegen zijn dicht en er zijn zelfs geen files meer want we werken massaal thuis. Dit zal zeker economische gevolgen hebben en we zullen er allemaal iets van merken. Nederland ligt op zijn gat. Althans – zo lijkt het. Deze zogenaamde
‘coronacrisis’ schept namelijk ook mogelijkheden. En deze moet je juist nú aangrijpen om je te onderscheiden van de rest. Lees hoe je met jouw onderneming extra winst kunt behalen tijdens crisis.

Er is maar één iets dat een droom onmogelijk maakt: de angst om te falen (Paolo Coelho in De Alchemist)

Waarom angst?

Corona legt een hoop plat en zorgt voor een gevoel van onzekerheid of zelfs angst. Maar één ding is zeker: deze angst ontstaat niet door corona. Onze samenleving is ervan doorspekt. Denk maar aan de angst voor extremisme, de angst om te falen en de angst om je gestelde doeleinden niet te behalen. Als ondernemer is er met name onzekerheid op sociaal-economisch vlak. We hebben te maken met veel concurrentie. Het tempo waarin de wereld verandert (en waarop we dus moeten inspelen) is bijna niet meer bij te houden. En we willen alleen maar meer – meer – meer.
Mensen leggen te veel druk op zichzelf en dit kan zorgen voor veel onzekerheden. Terwijl angst juist een mooie motivator kan zijn, die je verder helpt. Tenminste: als je de confrontatie ermee aan durft.

De kortste angsttest ever

Haal drie keer diep adem en denk even goed na. Jij als ondernemer hebt je waarschijnlijk ook al afgevraagd hoe je de coronacrisis doorkomt met jouw business. Je legt zet alles even op een laag pitje en weet niet of je nu stappen moet nemen want je maakt je zorgen over de toekomst. Maar als jij nu angstig bent, is dit misschien niet het teken dat je iets niet moet doen. Dit onbestemde gevoel geeft waarschijnlijk aan dat je op het punt staat om een belangrijke verandering door te maken. En geeft je ook de bevestiging dat je bang bent om iets te verliezen wat juist heel belangrijk voor je is..

Creativiteit viert hoogtij

Creativiteit lijkt hoogtij te vieren. Tal van grappige filmpjes over thuiswerk quarantaine dag 1 t/m de dag van vandaag duiken op via Whatsapp en worden als een malle gedeeld. De rare omstandigheden van nu brengen ook een hoop moois. Laat je in zogenaamde crisistijden dus niet verlammen door onzekerheid maar blijf juist je droom volgen. Gelukkig zijn er ook bedrijven die dat begrijpen en gemotiveerd doorgaan. Horeca is bezig met het schuren van de stoelen. En komen met het goede idee om een restaurant bezorgservice op te zetten. Waar anderen nu lam liggen gaan mensen die echte dromen hebben hard verder. Zij zien hier de kans om zich te onderscheiden van de rest en een inhaalslag te maken. En juist extra winst te behalen tijdens deze crisis. Het stimuleert enorm om dit te doen wetende dat een groot deel van je concurrenten in onzekerheid stil blijft staan. Er is geen beter moment om gas te geven dan nu.

Digitale luxe inzetten tegen crisis

Tegenwoordig hebben we de luxe van de digitale wereld. We hebben de middelen om bijna alles digitaal voort te zetten. Veel dingen die in real life niet meer kunnen omdat je verplicht bent om fysieke afstand te bewaren, kunnen tegenwoordig online worden opgevangen. We zien het niet alleen om ons heen maar ook bij onze eigen klanten. Zij staan niet stil maar herpakken en gaan juist dóór. Een fysiotherapeut geeft nu bijvoorbeeld online consulten. Een personal trainer gaat nu hard aan de gang met online programma’s en verkoopt zijn online bootcamp sessies. Een massagesalon gaat aan de slag met de promotie van online massage cursussen die voor mensen thuis zonder massagetafel en overige middelen haalbaar zijn. En een tandarts zet nu vol in op het online verkopen van producten aan de klanten. Contact houden en filmpjes sturen is tegenwoordig niet meer genoeg en legt je stil. Maak juist nu die sprong om je te onderscheiden van de rest en laat de kennis die je hebt op een creatieve en effectieve manier online verzilveren. En extra winst te behalen tijdens crisis.

The show must go on

En daarnaast: we willen toch ook allemaal dat de economie draaiende blijft? Deze ‘crisis’ heeft zeker zijn voordelen: jij kunt je nu gaan onderscheiden van de rest. En er zijn door te impulsieve angst acties als
bezuinigingen door anderen nu ook weer meer kwalitatief goede freelancers beschikbaar op de markt. Die jou nu ook nóg harder willen ondersteunen. En: wie heeft jou ooit verteld dat zelfstandig ondernemen alleen maar leuke momenten heeft?

Dus: Breath. Pak er een bak koffie bij en ga nadenken of overleg met een expert hoe jij je business van offline stilstand naar online succes kan ombouwen. Let’s move on!

Work Ninjas helpt jou werk uit handen te nemen, niet alleen zakelijk maar ook privé. Wij helpen ondernemers en ZZP’ers die meer werk hebben dan tijd. Ben je iets nieuws gestart en heb je geen idee waar je meer tijd vandaan haalt of waar je een sterk team vandaan haalt? Heb je al een langer lopende business en wil je je bedrijfsprocessen verbeteren of outsourcen, zodat jij meer tijd krijgt om te doen waar jij goed in bent? Kijk dan eens op https://workninjas.nl en laat ons team jouw team worden.

Share this blog on

Facebook
Twitter
LinkedIn