Voor deze privézaken zet je óók je VA in

VA voor privé

Het is natuurlijk logisch dat je virtual assistant je kan bijstaan in het klaren van allerlei zakelijke klussen. Maar wist je dat je VA je ook graag en goed kan helpen met het op orde stellen van je privézaken? Een goede balans tussen werk en privé is namelijk essentieel voor een goede geestelijke en fysieke gezondheid. Dus besteed niet alleen op zakelijk gebied slim uit, maar ook privé!

Vooroordelen overboord: ook privé kun je je VA inzetten

Het voelt misschien wat vreemd of zelfs decadent om ook in de privésfeer een virtueel assistent in te zetten. Maar waarom? Het hebben van een schoonmaakster is algemeen geaccepteerd, en je tuin netjes laten bijhouden door een tuinman ook. Dus waarom niet ook de regelklusjes uitbesteden? Een gezonde werk-privé verhouding betekent dat je bewust tijd moet maken voor ontspanning. Het hebben van ruimte voor ontspanning met familie en vrienden zorgt op de lange termijn voor een gezondere werkhouding, grotere creativiteit en meer energie. Dat komt niet alleen jou persoonlijk ten goede, maar ook je werk. 

Van boodschappen tot de tandarts: jouw VA regelt het

Is je interesse gewekt maar vraag je je af wat je dan kan uitbesteden? Nou, eigenlijk alles! Van een dagelijkse taak zoals je boodschappen online laten bestellen tot het maken van afspraken met huisarts, tandarts of school. Het zijn allemaal klusjes die bij elkaar gerekend veel tijd kosten. Tijd die jij slimmer en leuker kunt besteden. Zelfs voor iets simpels als je band plakken kun je je virtual assistant inzetten. Nee, je VA komt niet daadwerkelijk langs om hem te plakken maar tegenwoordig bestaan er meerdere ZZP fietsenmakers! Deze komen met een busje bij jou thuis langs om je fiets de nodige opknapbeurt te geven. Je VA plant de afspraak in en jij bent niet twee uur bezig met het plakken van je band. 

Laat je VA je feestjes en evenementen plannen!

Ga je binnenkort op vakantie? Ook hiermee kan jouw virtueel assistent helpen. Geef bijvoorbeeld een lijstje met eisen voor je vakantie door en laat je VA alles van A tot Z uitzoeken. Zo hoef jij je alleen nog maar te ontspannen. Of wordt er binnenkort een (kinder)feestje gepland? Dit soort evenementen vragen behoorlijk wat voorbereiding. Cadeaus en taarten moeten worden besteld, uitnodigingen verstuurd en snacks en presentjes aangeschaft. Als je je wensen hiervoor doorgeeft aan je VA, zorgt deze ervoor dat op de dag zelf alles in kannen en kruiken is. 

Maak gebruik van de tools die beschikbaar zijn

Tegenwoordig hoef je ook niet alles meer uit te besteden aan een mens. Inmiddels hebben we assistenten zoals Alexa, Siri en Google Assistant. Deze spraakgestuurde assistenten kunnen voor jou je boodschappenlijstjes aanvullen, to-do-lijsten maken of een reisschema plannen. En dat allemaal vanuit je luie stoel! Deze tools helpen je daarnaast om je aan belangrijke afspraken te herinneren of om punten op je lijsten af te vinken. Dus mocht je op deze punten nog wat terughoudend zijn om jouw virtual assistant van vlees en bloed deze taken te laten oplossen, dan kun je altijd nog je toevlucht zoeken tot Alexa of Siri!

Ben je geïnspireerd geraakt om ook je privézaken uit te besteden of te automatiseren? Download dan onze PDF to ‘Getting things Done’ om te zien wat je nog meer allemaal slim kunt uitbesteden!

Work Ninjas helpt jou werk uit handen te nemen, niet alleen zakelijk maar ook privé. Wij helpen ondernemers en ZZP’ers die meer werk hebben dan tijd. Ben je iets nieuws gestart en heb je geen idee waar je meer tijd vandaan haalt of waar je een sterk team vandaan haalt? Heb je al een langer lopende business en wil je je bedrijfsprocessen verbeteren of outsourcen, zodat jij meer tijd krijgt om te doen waar jij goed in bent? Kijk dan eens op https://workninjas.nl en laat ons team jouw team worden.

Share this blog on

Facebook
Twitter
LinkedIn